Santa Coloma de Cervelló

“Gràcies, Carme”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Multitudinari acte d’homenatge a Carme Chacón a Barcelona

Avui dimecres ha tingut lloc a la Fira de Barcelona un multitudinari acte d’homenatge a Carme Chacón. Hi han assistit, entre molts altres, el Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero, l'exvicepresidenta del Govern María Teresa Fernández de la Vega, les exministres Leire Pajín, Ángeles González-Sinde o Celestino Corbacho, l'expresident José Montilla o l’exalcalde Jordi Hereu. També hi han participat els tres candidats a les primàries del PSOE, Pedro Sánchez, Susana Díaz i Patxi López.

 

Hi ha hagut una àmplia assistència també de familiars i amics de Carme Chacón, entre ells els pares de l'exministra, Baltasar i Esther, i la seva germana Mireia al costat del seu marit. També el cantautor Joan Manuel Serrat; el catedràtic Xavier Arbós; el periodista Xavier Sardà, conductor de l'acte; l'escriptor i cineasta David Trueba han assistit també a l'acte, que ha reunit més d’un miler de persones.

 

Miquel Iceta, en la seva intervenció, ha dit: “gràcies Carme, gràcies en nom de tots els socialistes. Moltes gràcies pel teu compromís, la teva lluita, la teva amistat. El teu exemple ens acompanyarà sempre”. Per la seva banda, l’expresident Zapatero ha indicat que "hem de recordar la Carme tal com era: vital i determinada. Propera, treballadora i sobretot afectuosa”. David Trueba ha destacat “la il·lusió que va sentir” en ser nomenada Ministra de Defensa “per la ràbia de la caspa masclista. Gràcies a la Carme hem avançat”.

 

Tor citant Pedro Salinas, el diputat José Zaragoza ha dit “no quiero que te vayas”, mentre que l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha afirmat que la Carme “era una persona lleial i humana que es va fer a si mateixa treballant molt. La durem sempre al cor”. Finalment, Mireia Chacon i Xavier Tàpia, la germana i el cunyat de la Carme, han recordat que “mai va agafar el camí fàcil. Per ser dona, socialista i catalana, ningú no podrà dir que la Carme no va ser una valenta”.